Títol I

De la constitució de la societat

Article 1.- Denominació
La Societat Mercantil Anònima. FINANCIERA EL CORTE INGLÉS E.F.C., S.A. es regirà per les disposicions d’aquests Estatuts i, el no previst en ells, pels preceptes de la Llei de Societats de Capital i altres disposicions legals que li siguin d'aplicació.
Article 2.- Objecte social
Constitueix l’objecte de la societat:
  1. Com a exclusiu, l'activitat pròpia d'un establiment financer de crèdit entitat de pagament, circumscrit a les següents activitats principals:
    • Les de préstec i crèdit, incloent-hi crèdit al consum, crèdit hipotecari i el finançament de transaccions comercials.
    • Les de factoring, amb recurs o sense, i les activitats complementàries d’aquesta, tals com les d'investigació i classificació de la clientela, comptabilització de deutors i, en general, qualsevol altra activitat que tendeixi a afavorir l'administració, avaluació, seguretat i finançament dels crèdits nascuts en el tràfic mercantil nacional o internacional, que els siguin cedits.
    • La concessió d’avals i garanties i subscripció de compromisos similars.
    • L’execució d’operacions de pagament quan els fons estiguin coberts per una línia de crèdit oberta per a l’usuari dels serveis de pagament – Execució d’operacions de pagament mitjançant targeta de pagament o dispositiu similar.
    • L’emissió d’instruments de pagament, contemplada a l’article 1.2 e) del Reial Decret llei 19/2018 de serveis de pagament i altres mesures urgents en matèria financera
    • Els serveis d’iniciació de pagaments, contemplats a l’article 1.2 g) del Reial Decret llei 19/2018 de serveis de pagament i altres mesures urgents en matèria financera.
    • Els serveis d’informació sobre comptes, contemplats en l’article 1.2 h) del Reial Decret llei 19/2018 de serveis de pagament i altres mesures urgents en matèria financera
    • La prestació de serveis operatius o serveis auxiliars estretament relacionats amb la prestació dels serveis de pagament, tals com les activitats de custòdia, emmagatzematge i tractament de dades.
  2. Com a activitats accessòries, podrà realitzar qualssevol altres que siguin necessàries per a un millor exercici de l’activitat principal.
  3. El codi d’activitat econòmica de la Societat és CNAE 6499.- Altres serveis financers, excepte assegurances i fons de pensions n.c.o.p
Article 3.- Durada
La durada de la societat s'estableix per temps indefinit.
Article 4.- Començament de les operacions
La societat començarà les operacions l’endemà de la inscripció al Registre especial del Banc d'Espanya.
Article 5.- Domicili social
El domicili social es fixa a Madrid, carrer d'Hermosilla, 112.

Correspon a l'Òrgan d'Administració el trasllat del domicili dins el mateix terme municipal, així com la creació, la supressió o el trasllat de sucursals, agències o delegacions, tant en territori nacional com estranger, que el desenvolupament de l'activitat de l'empresa faci necessari o convenient.

Títol II

Del capital social i les accions

Article 6.- Capital Social
El capital social es fixa en CENT SEIXANTA-TRES MILIONS VUIT-CENTS MIL EUROS (163.800.000 €), totalment subscrit i desemborsat; i dividit i representat per vint-i-set milions tres-centes mil (27.300.000) accions ordinàries, nominatives, d'una sola classe i sèrie, de sis euros de valor nominal cadascuna d'elles, numerades correlativament de l'1 al 27.300.000, ambdós inclosos.
Article 7.- Representació de les accions
Les accions estaran representades per títols que podran ser múltiples, que contindran necessàriament les mencions assenyalades com a mínimes per la llei.
Article 8- Usdefruit i pignoració d'accions
En ambdós supòsits s'estarà a les prescripcions legals establertes a l'efecte. Aquest gravamen o pignoració estarà condicionat, fins al terme del segon exercici anual complet de l'activitat, a la prèvia autorització del Banc d'Espanya.
Article 9- Transmissió d'accions
Les accions d'aquesta societat seran transmissibles per qualsevol dels mitjans hàbils a Dret, no obstant això, la transmissibilitat entre vius de les accions de la societat resultarà condicionada, fins al terme del segon exercici anual complet de l'activitat, a la prèvia autorització del Banc d'Espanya.
Títol III

De l'administració de la societat

Article 10.- Administració i representació
La societat estarà regida per:
  1. L'Assemblea o Junta General d'Accionistes.
  2. El Consell d'Administració.
  3. La Gerència.
Les atribucions, la missió, els nomenaments i el règim de tots i cadascun d'aquests òrgans es detallen a continuació en els articles següents.
  1. De l'Assemblea General
    Article 11.- Naturalesa i competència
    L'Assemblea General d'Accionistes, representa tota la massa social i, per tant, els acords que s'hi adoptin, dins de les condicions assenyalades per aquests Estatuts, obligaran tots els socis, tant els presents com els absents i encara els dissidents.
    Les assemblees generals d'accionistes tindran competència per tractar de qualsevol assumpte de la vida de la societat i deixaran fora de perill les exigències pròpies atribuïdes per Llei a la Junta General Ordinària i l'Òrgan d'Administració.
    Article 12.- Classes de Juntes
    Les juntes generals d'accionistes podran ser ordinàries o extraordinàries, i de primera o segona convocatòria.
    Seran ordinàries les que se celebren anualment dins dels sis primers mesos de cada exercici per censurar la gestió social, aprovar, si escau, els comptes de l'exercici anterior i resoldre sobre l'aplicació del resultat.
    Seran extraordinàries les no compreses en el paràgraf anterior.
    Seran de primera convocatòria les Juntes Generals que puguin celebrar-se a l'hora i en la data assenyalades, amb assistència de més del cinquanta per cent del capital subscrit amb dret de vot.
    Ho seran de segona convocatòria aquelles que tinguin lloc després de la primera convocatòria per no haver concorregut a aquesta el quòrum suficient i sense que, per a aquesta segona convocatòria sigui menester que hi hagi nou anunci quan en el de la primera va quedar prevista la segona amb quatre hores com a mínim d'interval. Els acords que adopti l'Assemblea en segona convocatòria, sigui quin sigui el capital en aquelles representat, seran vàlids i obligaran a tots d'acord amb els preceptes assenyalats en aquests Estatuts, deixant fora de perill els supòsits especials recollits a l'article 194 de la Llei de societats de capital pel que fa a l’assistència i el quòrum per a adopció d'acords.
    Article 13.- Junta Universal
    Es considerarà vàlidament constituïda l'Assemblea, així com els acords en ella adoptats, encara que no intervingués cap convocatòria, sempre que es trobin reunits tots els accionistes o la totalitat del capital social i els assistents acceptin per unanimitat la celebració de la Junta.
    Article 14.- Presidència i secretaria de les juntes generals
    La Junta General serà presidida pel President del Consell d'Administració. Actuarà com a secretari el que ho sigui del Consell d'Administració i, si no la persona, accionista o no, que designi la Junta corresponent.
    Article 15.- Forma de deliberar i de prendre els acords
    El President serà qui dirigirà els debats.
    Només es podrà deliberar i votar sobre els assumptes inclosos en la convocatòria, o en l'ordre del Dia proposat i acceptat en la junta universal.
    En tota la resta, verificació d'assistents i dret d'informació de l'accionista, s’aplicarà allò que estableix la Llei.
    Els acords de les Juntes Generals es prendran per majoria de vots presents o representats i deixaran fora de perill els supòsits especials previstos en l'article 103 de la Llei.
    Article 16.- Actes de les Juntes Generals
    De totes les decisions de la Junta General, s'aixecarà acta pel Secretari, que serà aprovada per la Junta al final de la reunió o, en el seu defecte, en el termini de quinze días. L'acta es fa constar en el llibre corresponent, amb la signatura del Secretari i el Vistiplau del President o qui el substitueixi, fent-hi constar també la seva aprovació en els terminis establerts en la Llei.
  2. Del consell d'administració
    Article 17.- Nomenament
    El Consell d'Administració estarà format per deu membres, dels quals un d'ells ocuparà el càrrec del president del Consell, i entre la resta de consellers es nomenarà un Conseller Delegat que tindrà atribuïda totes aquelles competències que li corresponen al Consell d'Administració amb excepció de les matèries reservades a aquest.
    Per ser nomenat membre del Consell d'Administració no es requereix la qualitat d'accionista.
    El càrrec de secretari pot recaure sobre persona aliena al Consell d'Administració, en aquest cas concorre a les deliberacions de l'Assemblea i del Consell a títol merament informatiu i d'assessorament, però no tindrà la facultat de vot.
    Si durant el termini per al qual van ser nomenats els membres del Consell d’Administració, es produís una vacant, el Consell podrà designar d'entre els accionistes la persona que haurà de cobrir-la fins que es reuneixi la Primera Junta General.
    Article 18.- Durada del càrrec
    Els consellers exerciran el càrrec per un període de cinc anys i podran ser reelegits indefinidament per períodes d'igual durada màxima. El nomenament tindrà efecte des de l’acceptació i s'haurà d'inscriure al Registre Mercantil.
    Article 19.- Destitució de càrrecs
    Els membres del Consell d'Administració podran ser destituïts en qualsevol moment mitjançant un acord pres per la Junta General d'Accionistes.
    Article 20.- Substitució de càrrecs
    El President serà substituït en les seves funcions pel conseller de més edat.
    Article 21.- Reunions del Consell
    Els membres del Consell d'Administració es reuniran en Consell tantes vegades com ho exigeixi l’interès de la Societat, i almenys una vegada al trimestre, així com dins dels tres primers mesos de l'exercici econòmic, a fi de dur a terme el mandat legal establert a l'article 253 de la Llei.
    El Consell d'Administració es reunirà quan el convoqui el President, o qui en faci les funcions. La convocatòria es farà per carta adreçada pel President o qui el substitueixi als altres membres del Consell.
    El Consell d'Administració degudament convocat quedarà vàlidament constituït quan concorrin a la reunió presentpresents (físicament o per mitjans telemàtics), o representats, la majoria dels vocals.
    El Conseller que no hi pogués concórrer podrà fer-se representar per un altre conseller, mitjançant carta adreçada al President o qui en faci les funcions.
    No obstant això, quedarà el Consell vàlidament constituït, sense necessitat de convocatòria, quan es trobin reunits la totalitat dels membres que el constitueixen i acceptin per unanimitat la reunió del Consell.
    Article 22.- Actes del Consell
    De les reunions del Consell d'Administració s'aixecarà acta, que serà aprovada pel consell mateix en la mateixa reunió i, a continuaci, serà inscrita al llibre corresponent amb la signatura del secretari i el vistiplau del President o de qui el substitueixi.
    Article 23.- Deliberació i adopció d'acords
    El president del Consell d'Administració serà qui dirigeixi els debats.
    Només es podrà deliberar i votar sobre els assumptes inclosos en la convocatòria o en l’Ordre del dia proposat i acceptat en la reunió mateixa.
    Els acords es prendran per majoria absoluta dels consellers concurrents a la reunió, i en cas que hi hagi empat decidirà el vot personal de qui sigui Conseller Delegat.
    Article 24.- Facultats del Consell
    El Consell d'Administració podrà fer i dur a terme tot el que estigui comprès dins l’objecte social, així com exercitar totes les facultats que no estiguin expressament reservades per la Llei o per aquests Estatuts a la Junta General.
    En mode merament enunciatiu, corresponen al Consell d'Administració les següents facultats i tot el que en elles estigui relacionat, àmpliament i sense cap limitació:
    1. Acordar i dur a terme amb amplitud de facultats i sense limitacions, llevat de les establertes en la Llei, l'adquisició i alienació de béns immobles i drets reals; la constitució, modificació, l’extinció o la cancel·lació de qualsevol gravamen sobre aquests. Així com constituir prou garantia davant l'entitat financera que, al seu torn, hagi garantit o avalat qualsevol operació de l'entitat o de les societats filials.
    2. Fer les operacions pròpies dels negocis de la societat, usant la signatura social.
    3. Fer cobraments i pagaments en nom de l'empresa.
    4. Obrir, seguir i cancel·lar comptes corrents i de crèdit en qualsevol establiment bancari, fins i tot el Banc d'Espanya, siguin aquests amb garanties personals o amb garanties reals, fent-hi l'ingrés i retirant-ne quantitats, signant talons, transferències, etc.
    5. onstituir o cancel·lar tota classe de dipòsits o fiances, fins i tot a la Caixa General de Dipòsits i al Banc d'Espanya.
    6. Lliurar, acceptar, endossar, avalar i negociar lletres de canvi, pagarés, xecs, resguards i qualsevol classe d'efectes mercantils o documents endossables.
    7. Donar o prendre béns de tota classe en arrendament.
    8. Nomenar i acomiadar empleats i dependents, fixant i pagant els sous i salaris.
    9. Retirar de correus, duanes, ferrocarrils o qualsevol centre, dependència o personal, embalums, paquets, valors, correspondència, despatxos i mercaderies.
    10. Concórrer a tota classe de concursos i subhastes, tant de particulars com de l'Estat, Comunitats Autònomes, Província o Municipi, amb plenitud de facultats per presentar proposicions, modificacions, fer licitacions a la plana, impugnar acords i resolucions o acceptar-los, obligant l'empresa. S'inclouen en aquest apartat les subhastes judicials.
    11. Concertar contractes de subministraments de gèneres del negoci amb particulars, l'Estat, Comunitats Autònomes, Província o Municipi i qualsevol persona o entitat.
    12. Cobrar i endossar lliuraments de la Hisenda pública o de les corporacions provincials, locals i autonòmiques.
    13. Concórrer a juntes de tota classe ostentant la representació de l'Empresa, constituir societats, subscriure accions, acceptar estatuts i subscriure les escriptures necessàries per a tal finalitat.
    14. Comparèixer davant tota classe de tribunals i autoritats i exercitar tots els drets i accions de la companyia, en qualsevol classe d'expedients o judicis que sigui, fins i tot contenciosos administratius; presentar tota classe de recursos, fins i tot el de cassació i el de revisió; desistir de qualsevol litigi, petició o recursos, transigir totes les qüestions; sotmetre a qualsevol classe d'assumptes de la societat al judici d'àrbitres o amigables componedors, atorgant poders a favor de procuradors o escriptures de compromís o de qualsevol classe que siguin, en ús de les facultats que en aquest número se'ls confereixen.
    15. Atorgar i signar documents públics i privats que exigeix l'exercici de qualsevol de les facultats anteriors, sense cap limitació. Executar i, si escau, elevar a públics, els acords adoptats per la Junta General.
    16. Substituir en tot o en part les facultats que queden enumerades atorgant poders notarials a favor de les persones que determinin.
    Article 25.- Retribució
    Els consellers, a excepció dels que tinguin la condició de dominicals, tindran dret a percebre una retribució per l'exercici de les funcions que els correspongui desenvolupar en la seva condició d'aquests.
    Aquesta retribució consistirà en una assignació fixa i determinada per la pertinença al Consell d'Administració i a les diferents comissions del mateix, essent compensades, a més, per les despeses en les quals haguessin pogut incórrer en l'exercici del seu càrrec.
    La fixació de l'import concret d'assignació fixa que li correspongui a cada conseller i la forma de pagament s'establirà per acord del Consell d'Administració, per a la qual cosa prendrà en consideració les funcions i responsabilitats atribuïdes a cada conseller, els càrrecs exercits per aquest en el propi òrgan d'administració, la seva pertinença i assistència a les diferents comissions, i les altres circumstàncies objectives que consideri rellevants.
    Amb independència del que preveuen els apartats anteriors, els consellers als quals se'ls atribueixin funcions executives tindran dret a percebre una remuneració per l'exercici d'aquestes funcions, d'acord amb el que s'estableixi en el contracte amb la Societat que subscriguin a l'empara de l'article 249 de la Llei de societats de capital. En aquest contracte es detallaran tots els conceptes pels quals podran obtenir una retribució per l'acompliment de les esments de les esments, conforme al disposat en el present article i en la política de remuneracions dels consellers de la Societat aprovada per la Junta General conforme al procediment previst en la Llei de societats de capital a tal efecte.
    Aquesta retribució consistirà en (i) una retribució fixa anual, adequada als serveis i responsabilitats assumits; (ii) la participació en sistemes de retribució variable a curt i a llarg termini vinculats a la consecució d'objectius o d'altres paràmetres; (iii) unes retribucions en espècie; (iv) sistemes de previsió i estalvi, complements i prestacions socials, incloent primes d'assegurança; així com (v) qualsevol altre concepte que es prevegi en la política de remuneracions dels consellers en cada moment vigent.
    Els consellers executius seran compensats, a més, per les despeses en què haguessin pogut incórrer en l'exercici del seu càrrec.
    L'import màxim de la retribució que pot satisfer la Societat al conjunt de consellers no excedirà del límit màxim anual aprovat per la Junta General en cada moment. La quantitat fixada es mantindrà mentre no sigui modificada per un nou acord de la Junta General.
  3. De la gerència
    Article 26.- Designació de Gerents
    A les immediates ordres del Consell d'Administració, aquest podrà designar un o diversos gerents, que tindran com a missió o facultats les que expressament se'ls assenyalin pel mateix
    Article 27.- Renúncia o revocació del càrrec de gerent
    El gerent cessarà del càrrec per pròpia voluntat i renúncia o per revocació dels poders pel Consell d'Administració.
Títol IV

Exercici social i distribució de beneficis

Article 28.- Exercici Social
L'exercici econòmic de la societat s'acomodarà a l'any natural. Per tant, aquest tancarà els comptes el dia trenta-u de desembre de cada any. Per excepció, el primer exercici social comprendrà des de la data d'inscripció de la Societat al Registre Especial d’Entitats de Finançament del Banc d'Espanya, fins al trentau de desembre d'aquest any
Article 29.- Distribució dels beneficis
En cas que s'acordi el pagament de dividends actius, previ compliment dels requisits i limitacions legals exigibles a l'entitat, la Junta General assenyalarà el lloc, el moment i la forma de fer-los efectius.
La Junta General acordarà, així mateix, les participacions a percebre pel personal directiu que no podrà ser superior en el conjunt al quinze per cent dels beneficis líquids.
Títol V

Disposicions finals

Article 30.- Arbitratge
Qualsevol discrepància que pogués sorgir entre els socis i la societat sobre interpretació i aplicació dels presents estatuts, serà sotmesa a l'arbitratge de Dret, seran nomenats els àrbitres d'acord amb la Llei especial en vigor deixant estalvis els supòsits de fur i procediment imperatius que preveu la Llei.
Article 31.- Renúncia de fur
Si els àrbitres no arribessin a dictar laude i s’hagués necessitat anar a la jurisdicció ordinària, els socis renuncien expressament al fur propi i se sotmeten als Tribunals de Madrid.

Composició del Consell d'Administració

  • President Don Santiago Jorge Bau Arrechea
  • Consellera delegada Doña Mónica López Cea
  • Vocals Don Matías Rodríguez Inciarte Doña Magda Salarich Fernández de Valderrama Don Rafael Díaz Yeregui Don José Luis de Mora Gil-Gallardo Don Jesús Rodríguez Almarza (Independent). Don Francisco Javier Borrego Borrego (Independent). Doña Elena Rivero González - Hontoria

Composició Comissió Conjunta de Nomenaments i Retribucions

  • President Don Francisco Javier Borrego Borrego
  • Vocals Don Jesús Rodríguez Almarza Don Rafael Díaz Yeregui Dña. Magda Salarich Fernández de Valderrama

Composició Comissió Conjunta d'Auditoria i Riscos

  • President Don Jesús Rodríguez Almarza.
  • Vocals Don Francisco Javier Borrego Borrego Don Santiago Jorge Bau Arrechea

El Consell d'Administració té la funció d'aprovar, a proposta de la Comissió de Nomenaments i Retribucions, les retribucions dels consellers, l'alta direcció i els elements essencials de la retribució dels altres directius o empleats que, no pertanyent a l'alta direcció, assumeixin riscos, exerceixin funcions de control (és a dir, auditoria interna, gestió de riscos i compliment) o rebin una remuneració global que els inclogui en el mateix nivell de retribució que el dels alts directius i els empleats que assumeixen riscos, les activitats professionals dels quals incideixin de manera significativa en el perfil de risc de Financiera El Corte Inglés (conformant tots ells, juntament amb l'alta direcció i el Consell, l'anomenat Col·lectiu Identificat o Material Risk Takers).

1. Perímetre aplicable

Financiera El Corte Inglés compta amb unes directrius específiques dins de la seva política retributiva en relació amb aquest col·lectiu, que s'anomena internament com a Col·lectiu Identificat o Material Risk Takers. Aquestes directrius contenen:

  • El que disposa la Llei 10/2014, de 26 de juny, d'ordenació, supervisió i solvència d'entitats de crèdit (Llei 10/2014 o LOSS), que transposa a Espanya el contingut de la Directiva 2013/36/UE del Parlament Europeu i del Consell, de 26 de juny de 2013, relativa a l'accés a l'activitat de les entitats de crèdit i a la supervisió prudencial de les entitats de crèdit i les empreses d'inversió (CRD IV) i la successora, la CRD V que es transposa a través del Reial decret llei 7/2021, de 27 d'abril.
  • Els principis i criteris que permeten determinar les persones que tenen un impacte important en el perfil de risc de l'empresa, sobre la base del Reglament Delegat de la Comissió (UE) 2021/923 de 25 de març de 2021, segons es descriu a l’apartat següent.
  • Les especificitats que es descriuen a continuació definides a la política retributiva general per a la seva aplicació a aquest col·lectiu, així com a la normativa en vigor i a les directrius de l'Autoritat Bancària Europea (EBA, per les sigles en anglès).

La retribució del Col·lectiu Identificat, d'acord amb les directrius de l'entitat, ha seguit els criteris establerts a la política retributiva de Financiera El Corte Inglés, que es revisa anualment per mantenir-la alineada amb els interessos a llarg termini dels accionistes, els objectius estratègics i els requisits regulatoris.

2. Personal afectat

D'acord amb allò establert a la CRD V, s'entendran com a professionals que puguin incidir de manera significativa en el perfil de risc de l'entitat els alts directius, els empleats que assumeixen riscos, els que exerceixen funcions de control, i qualsevol treballador que rebi una remuneració global que l'inclogui al mateix barem de remuneració que el dels alts directius i els empleats que assumeixen riscos.

Addicionalment a la definició anterior, la normativa europea, mitjançant la publicació del Reglament Delegat (UE) núm. 2021/923 de la Comissió, de 25 de març de 2021, pel qual es complementa la CRD V pel que fa a les normes tècniques de regulació en relació amb els criteris qualitatius i els criteris quantitatius adequats per determinar les categories de personal les activitats professionals de les quals tenen una incidència important en el perfil de risc d'una entitat (d'ara endavant, “Reglament Delegat 2021/923”), i que juntament amb la Directiva 2019/879, han establert una llista tancada de criteris específics que les entitats han de tenir en consideració a l'hora d'efectuar el procés d'identificació.

Financiera El Corte Inglés implementa els criteris qualitatius i quantitatius previstos a la regulació anterior per determinar els integrants del Col·lectiu Identificat, completant-los amb altres interns addicionals.

S'han definit els criteris de proporcionalitat, alineats a les regulacions vigents, millors pràctiques i tendències del mercat, tant pel que fa a la importància relativa de les unitats com amb els diferents graus de responsabilitat dels llocs ocupats per les persones analitzades, amb la finalitat de facilitar-ne la implementació.

Dins del personal afectat indicat al paràgraf anterior cal distingir respecte a la política de remuneració 2 grups diferents:

  • Consellers. El càrrec de conseller serà gratuït, excepte en el cas dels consellers independents, que tindrà caràcter retribuït en atenció a les funcions especials de supervisió i coordinació que tenen atribuïdes. Els consellers independents percebran cadascun d'ells una retribució fixa bruta anual, corresponent a la Comissió de Nomenaments i Retribucions la fixació dels imports exactes a percebre pels consellers esmentats sobre la base de cadascun dels referits conceptes retributius.
  • Membres del Comitè de Direcció, incloent-hi, si escau, els consellers que exerceixen funcions executives, i empleats identificats, als quals aplica el contingut de l'estructura de la remuneració que es fixa en el punt següent.

3. Estructura de la remuneració

De manera general, l'estructura retributiva es compondrà de:

Retribució fixa, que representarà una proporció significativa de la compensació total, i està composta per una retribució dinerària i beneficis socials.

Retribució variable, que es determinarà en funció de la consecució d’objectius comuns i objectius individuals, aprovats anualment per la Comissió de Nomenaments i Retribucions. Pel que fa a les funcions de control, els objectius individuals d’aquests llocs han de basar-se en l’exercici de la funció de control, en lloc dels resultats de negoci. L'exercici de la funció de control ha de ser avaluat per personal independent de les unitats de negoci que supervisen.

La retribució variable no superarà el 100% de la retribució fixa dels integrants de les funcions independents de control, i amb caràcter general, per a la resta dels empleats que pertanyen al Col·lectiu Identificat, tret, respecte d'aquests darrers, que la Junta General d'Accionistes de FECI hagi autoritzat un percentatge superior, que no podrà excedir el 200%.

En relació amb la retribució variable, aquesta contemplarà:

  • La possibilitat de diferiment de la mateixa, aplicant-se parcialment en efectiu i parcialment en instruments, el cobrament dels quals es diferís durant un període de quatre a cinc anys, en funció del resultat de l'anàlisi del Col·lectiu Identificat o Material Risk Takers.
  • Clàusules de reducció (malus) i recuperació (clawback), que s'activen en supòsits en què concorri un deficient exercici financer de l'entitat en conjunt o d'una divisió o àrea concreta d'aquesta o de les exposicions generades pel personal, imputables a la gestió del responsable o responsables, en base a la presència de, almenys, alguns dels factors següents:
    1. Les fallades significatives en la gestió del risc comeses per l'entitat, o per una unitat de negoci o de control del risc.
    2. L'increment sofert per l'entitat o per una unitat de negoci de les necessitats de capital, no previstes en el moment de generació de les exposicions.
    3. Les sancions reguladores o condemnes judicials per fets que puguin ser imputables a la unitat o al personal responsable d'aquells. Així mateix, lincompliment de codis de conducta interns de l’entitat.
    4. Les conductes irregulars, ja siguin individuals o col·lectives. Es consideraran especialment els efectes negatius derivats de la comercialització de productes inadequats i les responsabilitats de les persones o òrgans que van prendre aquestes decisions.
  • Prohibició de cobertures sobre les accions i instruments diferits o retinguts i de la seva transmissió durant els dotze mesos posteriors al lliurament.

Remuneració dels membres del Consell d’Administració exercici 2024

Segons acord de la Junta General d'Accionistes celebrada el 12 de febrer de 2025, estant representat la totalitat del capital social, per unanimitat, es va aprovar la distribució entre els consellers del 'import màxim anual.

De conformitat amb el que disposa l'article 217.3 de la Llei de societats de capital, le correspon al Consell d'Administració decidir sobre la determinació concreta de l'import que correspongui a cadascun dels consellers, així com la seva forma de pagament.

El Consell d'Administració en la seva reunió d'12 de febrer de 2025, i amb la proposta prèvia de la Comissió de Nomenaments i Retribucions que va fer el 12 de febrer de 2025, va decidir la determinació concreta de l'import corresponent a cadascun dels consellers, segons es detalla a continuació:

  1. Els Srs. Consellers vinculats al Grup Santander i al Grup El Corte Inglés, conforme als criteris establerts en la política de retribucions de consellers i d'acord amb les decisions internes de Financera El Corte Inglés, no percebran cap quantitat com a remuneració per l'acompliment dels seus càrrecs com a consellers dominicals, sens perjudici de l'acompliment d'altres funcions executives, durant l'exercici 2024.
  2. Els Srs. Consellers Independents, percebran les següents quantitats:

    El Senyor Francisco Javier Borrego Borrego, la quantitat de 60.000 euros bruts, en concepte de remuneració pel desenvolupament del seu càrrec com a membre del Consell d’ Administració, així com per la seva pertinença a dues de les Comissions del Consell.

    El Senyor Jesús Rodríguez Almarza, la quantitat de 60.000 euros bruts, en concepte de remuneració pel desenvolupament del seu càrrec com a membre del Consell d’ Administració, així com per la seva pertinença a dues de les Comissions del Consell.

Consellera delegada
Dir. Gral. Comercial I desenvolupament de negoci
Dir. Departament de Portfolio i Màrqueting
Dir. Big data i innovació
Dir. Oficina de projectes i Transformació Digital
Dir. Operacions i Sistemes de la informació
Dir. Riscos
Dir. Recuperacions
Dir. Financera, intervenció I control de gestió
Dir. Legal i compliment
Dir. Recursos humans
Dir. Auditoria